Nagrade

Škola za klasični balet Zagreb, u svom djelovanju od osnutka do danas, dobitnik je niza umjetničkih i društveno-pedagoških priznanja:

2016. g.


Na MEĐUNARODNOM BALETNOM NATJECANJU „MIA ČORAK SLAVENSKA“, održanom 7. i 8. srpnja 2016. godine u HNK Zagreb, učenici Škole za klasični balet osvojili su slijedeće nagrade u juniorskoj kategoriji:

  • ANAMARIJA MARKOVIĆ – zlatna medalja
  • DORA BLAIĆ – brončana medalja
  • DORA BLAIĆ, FRAN KOVAČIĆ – stipendija za ljetni seminar na Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti
  • DORA KOVAČ, HELENA TROHA, ANITA NODILO, LADA RORA – sponzorski bon NTS-a

2014. g.


Na MEĐUNARODNOM BALETNOM NATJECANJU „MIA ČORAK SLAVENSKA“, održanom od 29. lipnja do 02. srpnja 2014. godine u HNK Zagreb, učenice Škole za klasični balet osvojile su slijedeće nagrade: Kategorija A – natjecatelji do 18 godina:
LEDA ŠEPAROVIĆ – brončana medalja
ANAMARIJA MARKOVIĆ – nagrada Carlotta Grissi
PETRA ČOVRAN i OZANA MIRKOVIĆ – stipendija za ljetni seminar na Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti

2012. g.


Na MEĐUNARODNOM BALETNOM NATJECANJU „MIA ČORAK SLAVENSKA“, održanom 29. i 30. lipnja 2012. godine u HNK Zagreb, učenice Škole za klasični balet osvojile su slijedeće nagrade: Kategorija A – natjecatelji do 18 godina:
MARIJANA DOMINIS – brončana medalja
ANJA GARAŠIĆ – stipendija za Mađarsku plesnu akademiji u Budimpešti i NTS Sportswear bon
GABRIJELA MEDE – stipendija za Mađarsku plesnu akademiji u Budimpešti i NTS Sportswear bon

2010. g.


Na HRVATSKOM NATJECANJU BALETNIH PLESAČA „MIA ČORAK SLAVENSKA“, održanom 2. i 3. srpnja 2010. godine u HNK u Zagrebu, sudjelovale su učenice Škole za klasični balet i osvojile slijedeće nagrade: Kategorija A – natjecatelji do 18 godina:
ANJA GARAŠIĆ – brončana medalja i stipendija za ljetni seminar na Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti; priznanje „Carlotta Grisi“ za najperspektivniju mladu plesačicu
TINA HATLAK – stipendija za ljetni seminar na Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti

2009. g.


Na 47. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA I STUDENATA GLAZBE I PLESA, održanom u Dubrovniku, 3. travnja 2009. godine, učenice Škole za klasični balet: ANJA GARAŠIĆ, IDA KÖNIGSHOFER, LIDA MATIĆ,ANJA PAVLOVIĆ, MARINA SUNARA, ANA ŽULEC, osvojile su, u kategoriji klasični balet – skupine, prvu nagradu.

Priznanje za sudjelovanje na XXIII. SUSRETIMA BALETNIH ŠKOLA ZAJEDNICE ALPE – ADRIA, Monfalcone, Italija.

2008. g.


Na HRVATSKOM NATJECANJU BALETNIH PLESAČA „MIA ČORAK SLAVENSKA“, održanom u Zagrebu 5. i 6. srpnja 2007. godine, učenice Škole za klasični balet osvojile su slijedeće nagrade:
a) Kategorija A – natjecatelji do 18 godina:
BOJANA LIPOVŠĆAK – srebrna medalja i ljetni seminar na otoku Visu
DORIS HODŽIĆ – brončana medalja
KATHERINE APRIL KASUMOVIĆ – priznanje „Carlotta Grisi“ i stipendija za ljetni seminar na Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti
LUCIJA RADIĆ – priznanje za umjetnički dojam i stipendija za ljetni seminar na Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti
b) Grupa B – natjecatelji od 18 do 22 godine:
ATINA TANOVIĆ – zlatna medalja i stipendija za ljetni seminar na Mađarskoj plesnoj akademiji u Budimpešti.

2007. g.


Na MEĐUNARODNOM NATJECANJU MLADIH PLESAČA „PRIX DE LAUSANNE 2007“, održanom od 29. siječnja do 4. veljače 2007. godine u Lausanne, Švicarska, Školu za klasični balet predstavljala je učenica LEONA SIVOŠ, koja je dobila ponudu za jednogodišnju stipendiju za usavršavanje u baletnim školama u Londonu, Münchenu i Beču, te novčanu nagradu od 1.000,00 CHF.

Priznanje za sudjelovanje na XXII. SUSRETIMA BALETNIH ŠKOLA ZAJEDNICE ALPE – ADRIA, Gorizia, Italija.

2006. g.


Na 44. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA I STUDENATA GLAZBE I PLESA, održanom u Varaždinu 29. travnja 2006. godine, učenice Škole za klasični balet: IVANA BREŠĆANOVIĆ, URŠULA FABIJANIĆ, NIKA CRNIĆ, KATHERINE APRIL KASUMOVIĆ, LUCIJA LONČAR,ANAMARIJA LOVRINČEVIĆ, MONIKA PLAVŠIĆ, LUCIJA MARIĆ, osvojile su u kategoriji klasični balet – skupine, prvu nagradu.

Na MEĐUNARODNOM BALETNOM NATJECANJU „NOVA GENERACIJA“, održanom u Györu, Mađarska, učenice Škole za klasični balet osvojile su slijedeće nagrade:
LEONA SIVOŠ – I nagrada
MATEA MILAS – III nagrada.

Na I. HRVATSKOM NATJECANJU BALETNIH PLESAČA „MIA ČORAK SLAVENSKA“, održanom u Zagrebu 30. lipnja i 1. srpnja 2006. godine, učenice Škole za klasični balet osvojile su slijedeće nagrade:
LEONA SIVOŠ – prvo mjesto – zlatna medalja
– priznanje „Carlotta Grisi“ za najperspektivniju mladu plesačicu
– novčanu nagradu i nagradni bon
MATEA MILAS – drugo mjesto – srebrna medalja
– novčana nagrada i nagradni bon.

2004. g.


Na 42. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA GLAZBE I PLESA, održanom u Varaždinu, 2. travnja 2004. godine, učenice III i IV razreda osnovne Škole za klasični balet: MIHAELA DOLAČKI JOZIĆ, URŠULA FABIJANIĆ,ANDREJA GULIĆ, MATEJA IVANKOVIĆ, PETRA LAZIĆ, MAJA LENA LOPATNY, MONIKA PLAVŠIĆ, ANITA VLADANOVIĆ, osvojile su u kategoriji klasični balet – skupine, prvu nagradu.

Priznanje za sudjelovanje na XVIII. SUSRETIMA BALETNIH ŠKOLA ZAJEDNICE ALPE – ADRIA, Gorizia, Italija.

2003. g.


Na 41. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA GLAZBE I PLESA, održanom u Zagrebu, 05. travnja 2003. godine, učenice Škole za klasični balet, Odjel za klasični balet, osvojile su u kategoriji klasični balet – solo – slijedeće nagrade:
I. nagrada – KSENIJA KRUTOVA
I. nagrada – IVANA BREZ

2001. g.


Na 39. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA GLAZBE I PLESA, održanom u Dubrovniku, 06. travnja 2001. godine, učenice Škole za klasični balet, Odjel za klasični balet, osvojile su u kategoriji klasični balet – solo – slijedeće nagrade:
I. nagrada – DUNJA NOVKOVIĆ
III. nagrada – SANJA KALAŠ
IV. nagrada – ANA SAMOVOJSKA

2000. g.


Na 38. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA GLAZBE I PLESA, održanom u Rijeci, 18. travnja 2000. godine, učenice osnovne Škole za klasični balet osvojile su prvo mjesto u I. kategoriji – klasični balet – skupina.

31. svibnja 2000. Školi je dodijeljeno gradsko priznanje PLAKETA GRADA ZAGREBA za najviše zasluge i postignute rezultate u promicanju obrazovanja, kulture i umjetnosti.

PRIZNANJE za sudjelovanje na XIV. susretima baletnih škola Alpe-Adria, Monfalcone, Italija.

05. listopada – PRIZNANJE MINISTRA PROSVJETE I ŠPORTA povodom Svjetskog dana učitelja.

1999. g.


PRIZNANJE za sudjelovanje na XIII. susretima baletnih škola Alpe-Adria, Monfalcone, Italija.

1998. g.


Na 36. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA GLAZBE I PLESA, održanom u Rijeci, od 25. do 27. travnja 1998. godine, učenice Škole za klasični balet osvojile su prvo mjesto u II. kategoriji – klasični balet – skupina: I. NAGRADA: učenice IVa i IVb razreda osnovne Škole za klasični balet: MARIJA BARIŠIĆ,MIRJANA DORIĆ, MIRNA HORVAT, JELENA KNEZOVIĆ, MAJA ŠKRILAC, MARIJA BITUNJAC, EVA JAKUPČEVIĆ, MIRTA SEGARIĆ, IVA STRMO i IVANA ŠĆURI

Na II. DRŽAVNOM NATJECANJU SREDNJIH ŠKOLA U PLESU, koje je održano u Narodnom kazalištu u Pećuhu, Mađarska, 4. svibnja 1998. godine učenica Škole za klasični balet, Odjel za klasični balet PETRA VARGOVIĆ, osvojila je III. nagradu u kategoriji juniora.

PRIZNANJE za sudjelovanje na XII. susretima baletnih škola Alpe-Adria, Gorizia, Italija.

1997. g.


Na 35. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA GLAZBE I PLESA, održanom u Zadru, 11. i 12. prosinca 1997. godine, učenici Škole za klasični balet, Odjel za klasični balet, osvojili su jedno prvo i četiri treća mjesta u III. i IV. kategoriji solo:
III. kategorija ples solo: I. NAGRADA – PETRA VARGOVIĆ, III. NAGRADA –IVANČICA MIROŠEVIĆ i SVJETLANA TUŠEK
IV. kategorija ples solo: III. NAGRADA – DUNJA KOSANOVIĆ i SANJA NEVEŠĆANIN

1996. g.


Na 34. HRVATSKOM NATJECANJU UČENIKA GLAZBE I PLESA, održanom u Rijeci, od 24. do 27. travnja 1996. godine, učenici Škole za klasični balet, Odjel za klasični balet, osvojili su slijedeće nagrade:
II kategorija – skupine: I. NAGRADA – ANDREA SOLOMUN – FRKOVIĆ, ANA GENZIĆ, JELENA MARKOTIĆ, MIRNA ČALIĆ, IVANČICA MIROŠEVIĆ, MONIKA VONIĆ, MARIJA SRZENTIĆ, ELIZABETA BAČIĆ, PETRA VARGOVIĆ, IVA VIŠIĆ, IVANA BREZ
IV kategorija – skupine: I. NAGRADA – LEONARD JAKOVINA, SELMA BANICH, PAULA BARBARIĆ, PAVLA MIKOLAVČIĆ, ANAMARIJA MAKSIMOVIĆ, TIHANA TRUPELJAK
IV kategorija – solo: I. NAGRADA – PAVLA MIKOLAVČIĆ

1990. g.


Natjecanje učenika i studenata muzike i baleta Jugoslavije održano 19. 04. 1990. godine u Beogradu. Stariji uzrast – III. i IV. razred srednje škole:
MIRNA SPORIŠ – I. nagrada (pedagog Nadežda Herceg)

1988. g.


Na I. Saveznom natjecanju učenika baletnih škola Jugoslavije koje je održano 22. 6. 1988. na sceni Narodnog pozorišta u Zemunu, Škola je sudjelovala sa pet natjecatelja i svi su postigli značajne rezultate:
a) mlađi uzrast – I. i II. razred srednje škole:
DINO BAKSA – I. nagrada (pedagog: Tatjana Šarić-Lucić)
MIRNA SPORIŠ – II. prva nagrada (pedagog: Nadežda Herceg)
b) stariji uzrast – III. i IV. razred srednje škole:
MIHAELA DEVALD – II. prva nagrada (pedagog: Tatjana Šarić-Lucić)
DARIJA GEVAJ – III. druga nagrada (pedagog: Tatjana Šarić-Lucić)
EMILIJA HNATKO – III. treća nagrada (pedagog: Gordana Rajs-Cvenk)

IV. Jugoslavensko baletno takmičenje održano je od 16. do 22. prosinca 1988. na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Škola je sudjelovala sa dva kandidata:
DINO BAKSA – Zlatna plaketa – I. nagrada (pedagog: Tatjana Šarić-Lucić)
MIRNA SPORIŠ – Brončana plaketa – III. treća nagrada (pedagog: Nadežda Herceg)

1987. g.


ORGANIZACIJSKI KOMITET UNIVERZIJADE ’87 dodijelio je učenicima i nastavnicima Škole za klasični balet i ritmiku Zagreb ZAHVALNICU za doprinos uspjehu 14. Svjetskih igara u Zagrebu, održanih od 8.-19. srpnja 1987. godine.

RJ za klasični balet OC za balet, ples i ritmiku dodijeljeno je jedno od najznačajnijih priznanja otkako Škola postoji i djeluje-nagrada “SEDAM SEKRETARA SKOJ-a”. To visoko priznanje Škola je dobila u kategoriji glazbeno-scenskih ostvarenja, na temelju prijedloga OCJENJIVAČKOG ODBORA PREDSJEDNIŠTVA GK SSOH ZAGREB, na sjednici održanoj 30. rujna 1987. godine.

1985. g.


KULTURNO-PROSVJETNI SABOR HRVATSKE i VIJEĆE SAVEZA SINDIKATA HRVATSKE dodijelili su Školi za balet i ritmiku – RJ za klasični balet PRIZNANJE za sudjelovanje na susretima “Radničko kulturno stvaralaštvo SR Hrvatske”, Susret plesnih grupa Hrvatske, održanima u Zagrebu 1. lipnja 1985. godine.

1984. g.


SAVEZ SOCIJALISTIČKE OMLADINE i OSNOVNA ORGANIZACIJA RZ SOUR ŽTP-ZAGREB dodijelio je Baletnoj školi Zagreb PRIZNANJE u povodu ispraćanja Štafete mladosti, održanoj 7. svibnja 1984. godine.

Na II. JUGOSLAVENSKOM BALETNOM NATJECANJU u Novom Sadu dodijeljena je Školi za balet i ritmiku Zagreb DIPLOMA za sudjelovanje.

ZAJEDNICA SAVEZA KULTURNO-UMJETNIČKIH DRUŠTAVA ZAGREBA dodijelila je na 7. Plesnoj smotri Školi za klasični balet PRIZNANJE za najuspješniju praizvedbu u kategoriji klasičnog baleta – Mala noćna muzika. Smotra je održana pod pokroviteljstvom SAVEZA SINDIKATA HRVATSKE – GRADSKOG VIJEĆA ZAGREB od 7.-9. prosinca 1984. godine u Centru za kulturu Peščenica, od 11.-12. prosinca 1984. godine u kazalištu “Vidra” i 16. prosinca 1984. godine u Domu kulture Zaprešić. Na Smotri je dodijeljena Ivani Gattin PRVA NAGRADA za koreografiju a Školi za balet i ritmiku – RJ za klasični balet dodijeljeno je PRIZNANJE za sudjelovanje.

1983. g.


ZAJEDNICA SAVEZA KULTURNO-UMJETNIČKIH DRUŠTAVA ZAGREBA dodijelila je Školi za balet i ritmiku – RJ za klasični balet PRIZNANJE za sudjelovanje na 6. Plesnoj smotri, održanoj u čast 40. obljetnice II. zasjedanja AVNOJ-a od 4.-15. prosinca 1983. godine u Domu JNA.

KULTURNO-PROSVJETNI SABOR HRVATSKE i VIJEĆE SAVEZA SINDIKATA HRVATSKE dodijelili su Školi za balet i ritmiku – RJ za klasični balet PRIZNANJE za sudjelovanje na susretima “Radničko kulturno stvaralaštvo SR Hrvatske”, Susret plesnih grupa Hrvatske, održanim u Rovinju od 21.-23. listopada 1983. godine.

1982. g.


Na I. JUGOSLAVENSKOM BALETNOM NATJECANJU održanom od 18-20. prosinca 1982. godine u Novom Sadu dodijeljena je Školi za balet i ritmiku Zagreb DIPLOMA za sudjelovanje. Na tom natjecanju Baletna škola je sudjelovala s tri učenika:
SNJEŽANA PERKOVIĆ, učenica III. razreda srednje škole, natjecala se u kategoriji mlađeg uzrasta i osvojila drugu nagradu.
NATAŠA SEDMAKOV, učenica III. razreda srednje škole, natjecala se u istoj grupi i osvojila treću nagradu.
SVEBOR SEČAK, učenik IV. razreda srednje škole, natjecao se u kategoriji starijeg uzrasta i pohvaljen je diplomom.

1980. g.


PROSVJETNI SABOR HRVATSKE dodijelio je Školi za balet i ritmiku u Zagrebu DIPLOMU za sudjelovanje na 23. Muzičkoj smotri djece i omladine Hrvatske, održane u Karlovcu 24. i 25. svibnja 1980. godine, te u Varaždinu 31. svibnja i 1. lipnja 1980. godine.

1978. g.


SAVEZ SOCIJALISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE, GRADSKA KONFERENCIJA SSOH ZAGREB I KOMISIJA ZA ODGOJ, OBRAZOVANJE I ZNANOST dodijelili su Školi za klasični balet DIPLOMU za postignute uspjehe na području kulturnog stvaralaštva mladih pri realizaciji svečane priredbe “Računajte na nas”, održane u Zagrebu, 2. listopada 1978. godine.

1973. g.


PROSVJETNI SABOR HRVATSKE dodijelio je Odjelu za klasični balet Škole za balet i ritmiku u Zagrebu DIPLOMU za osvojenu prvu nagradu u okviru 16. Muzičke smotre djece i omladine Hrvatske, održane u Karlovcu 15. travnja 1973. godine, te u Varaždinu 23., 24. i 25. travnja1973. godine. Na Muzičkoj smotri dodijeljena je TATJANI ŠARIĆ-LUCIĆ prva nagrada za koreografiju.

1972. g.


PROSVJETNI SABOR HRVATSKE dodijelio je grupi klasičnog baleta Škole za balet i ritmiku u Zagrebu DIPLOMU za osvojenu drugu nagradu u kategoriji “Balet” u okviru 15. Muzičke smotre djece i omladine Hrvatske, održane u Varaždinu od 20.-23. travnja 1972. godine. Na Muzičkoj smotri dodijeljena je grupi klasičnog baleta Škole za balet i ritmiku Zagreb i DIPLOMA za sudjelovanje na toj manifestaciji.

1971. g.


PROSVJETNI SABOR HRVATSKE dodijelio je Odjelu za klasični balet Škole za balet i ritmiku u Zagrebu DIPLOMU za osvojenu prvu nagradu u kategoriji “Balet i ritmika” u okviru 14. Muzičke smotre djece i omladine Hrvatske, održane u Varaždinu od 15.-18. travnja 1971. godine.